Οδηγίες για φέρελπις designers

So, YouBeDesign!?

Καλώς ήρθατε στην ομάδα του design! Μια ομάδα που αποσκοπεί στο να δημιουργεί εξαιρετικά παραδοτέα καθώς μαθαίνει, αντιγράφει, πειραματίζεται και ξεπερνάει τον εαυτό του! 🏆

Καλές δημιουργίες!

⚠️ Σημαντικό: Ο οδηγός αυτός προϋποθέτει ότι έχετε αναγνώσει το γενικό Εγχειρίδιο Εθελοντών της YouBeHero!

Ξεκινώντας…

Στο νέο YouBeHero email λογαριασμό σας, θα έχετε λάβει δύο προσκλήσεις, μια για το Trello και μια για το Figma. Πρέπει να τις αποδεχτείτε για να προχωρήσετε παρακάτω.

Trello

Μόλις φτιάξετε τον λογαριασμό σας θα δείτε  ένα «board» που λέγεται Design.

Όταν σας ανατεθεί κάποιο task, θα σας λάβετε ένα email notification. Παρακαλούμε όταν το λάβετε, να πατήσετε στον σύνδεσμο που θα βρείτε μέσα, και να ορίσετε το deadline της επιθυμίας σας πατώντας στο κουμπί «Date».

Όταν το ολοκληρώσετε θα πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο σε μορφή JPG/PNG μέσα στο task και να το μετακινήσετε στην στήλη «Done».

Για να μην χάνετε τις ειδοποιήσεις από τον YouBeHero email λογαριασμό σας:είτε εγκαταστήστε το account στο κινητό σας είτε επιλέξτε να λαμβάνετε τα email στον προσωπικό σας email λογαριασμό. Οδηγίες για αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ: How to forward mail in Gmail.

Figma

Στο Figma κατά βάση διατηρούμε το λογότυπο μας σε όλες του τις εκδόσεις: https://www.figma.com/file/GvEQaZB7sRzPKO7RbMhcve/YouBeHero-new-logo?node-id=0%3A1 

Αν θέλετε να κατεβάσετε σε όποια μορφή (vector/png) και σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε το λογότυπο μας, αποδεχθείτε την πρόσκληση και ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο Figma ακολουθώντας τις οδηγίες στο email που έχετε λάβει.

Το Figma, εκτός των άλλων, είναι το καλύτερο εργαλείο και για την δημιουργία εικαστικών. Αν θέλετε να ακολουθήσετε εκατομμύρια designers και όχι μόνο, σας προτείνουμε να το κάνετε το κεντρικό εργαλείο σας.

Έτσι, όχι μόνο θα μάθετε κάτι καινούργιο, αλλά και θα μπορείτε να το μοιράζεστε για καλύτερο feedback.

Τέλος, με την βοήθεια του Figma Mirror, θα μπορείτε να βλέπετε τα δημιουργικά σας live!

Το Figma Mirror (Android/iOS) στο κινητό βολεύει πάρα πολύ στο cross-check

Brand assets

Το design της πλατφόρμας απέχει αρκετά από το να είναι τέλειο, ωστόσο η εργασία που έχει ήδη γίνει είναι το αντίθετο της αμελητέας!

Η γραμματοσειρά μας, Proxima Nova, είναι διαθέσιμη για κατέβασμα εδώ: https://drive.google.com/file/d/1YtmyfTWFj5F4zAppuqZxfVI-JsFCpNAu/view?usp=sharing

⚠️ Σημαντικό: Η Proxima Nova είναι η γραμματοσειρά που χρησιμοποιουγια την χρήση της σε όλα τα δημιουργικά μας εφόσον έχουν λεκτικό.

Το λογότυπο μας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: https://drive.google.com/file/d/13in9tavbzJCnyRL2mmZAXIpbcWGIrr84/view?usp=sharing

️ Σημαντικό: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα brand assets επισκεφθείτε: https://help.youbehero.com/odigies-xrisis/brand-assets/

Τύποι δημιουργικών στην YouBeHero

Τα δημιουργικά που θα κληθείτε να εμπνευστείτε και να αποτυπώσετε θα αφορούν σπανίως το blog, την πλατφόρμα, κάποιο pdf για online προβολή, για παρουσιάσεις και κυρίως τα social media μας.

Η ανάλυση όλων των social media αναρτήσεων μας είναι 1200x1200px και ισχύουν και για εικόνες και για βίντεο. Χωρίζονται στους παρακάτω τύπους:

 1. Nonprofit welcome post
  Ο σκοπός του δημιουργικού είναι να ενημερώσει τους ακολούθους μας για την ανάρτηση μια νέας nonprofit στην πλατφόρμα.
 1. Volunteers’ Testimonials
  Σκοπός των δικών σας Testimonial είναι να ακούσουμε τόσο εμείς, όσο και το κοινό μας τη γνώμη σας για τη YouBeHero καθώς και την εμπειρία και τις στιγμές που έχετε συγκεντρώσει, μέσω της εθελοντικής σας προσφοράς.
 1. Ας ξανασυστηθούμε
  Η εκ νέου παρουσίαση των οργανώσεων σύμφωνα με το International Classification of Nonprofit Organizations δίνει την ευκαιρία στο κοινό μας, να τις γνωρίσει καλύτερα, βάσει της ευρύτερης δραστηριότητάς τους.
 1. Nonprofit of the week
  Η «οργάνωση της εβδομάδας» είναι εκείνη που δέχεται τις δωρεές των επισκεπτών της πλατφόρμας. Σκοπός του δημιουργικού είναι να αναδείξει κάτι επίκαιρο που τρέχει στην οργάνωση. Ίσως κάποια δράση; Ίσως κάποια επιτυχία που είχανε πρόσφατα. Αν δεν βρίσκετε κάτι σχετικό στα νέα της οργάνωσης στην ιστοσελίδα τους, μπορείτε να ανατρέξετε στα social media της.
 1. Special occasions
  Οι αναρτήσεις αυτές γίνονται σε ειδικές περιστάσεις όπως πυρκαγιές, δολοφονία George Floyd κτλ. Σε αυτές τις αναρτήσεις επιβάλλεται να είμαστε πιο καλλιτεχνικοί.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι έχουμε υπόψιν, δείτε την Facebook page μας https://www.facebook.com/pg/youbeheroGR/photos/ ή το Instagram μας  http://instagram.com/youbeherogr

✏️ Σημείωση: Αν αναζητάτε έμπνευση στο Trello θα βρείτε την στήλη «Uploaded on socials (inspiration)» εναλλακτικά, δοκιμάστε στο Dribbble μια αναζήτηση σαν αυτή: https://dribbble.com/search/cats

Γενικές οδηγίες

Πριν ανεβάσετε κάποιο δημιουργικό στο Trello προσέξτε τα ακόλουθα:

 • Είναι η διάσταση του δημιουργικού το πολύ 1200x1200px;
 • Είναι η κεντρική μου εικόνα/vector σε υψηλή ανάλυση; Μήπως πιξελιάζει;
 • Έχουν όλα τα στοιχεία μέσα στο δημιουργικό «αέρα» περιμετρικά;
 • Είναι όλα τα στοιχεία στοιχισμένα σωστά;
 • Έχω σεβαστεί τις «περασιές»;
 • Τα λεκτικά μου είναι με Proxima Nova;
 • Είναι ευανάγνωστα όλα; Θα μπορούσε η γιαγιά μου να τα διαβάσει;!

Do

✏️ Αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά από το δημιουργικό το εικαστικό έχει χώρο να «αναπνεύσει»

Don’t

Όπως λέει και η παροιμία, «Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist», είναι σημαντικό να μάθουμε (ή να ξαναθυμηθούμε) τους βασικούς κανόνες της γραφιστικής.

⚠️ Η περασιά είναι η νοητή γραμμή μεταξύ δύο στοιχείων. Για να θεωρηθεί «σωστό» το παρακάτω εικαστικό, πρέπει το κάτω μέρος από το λογότυπό μας να είναι ακριβώς περασιά με το κάτω μέρος του λογότυπου των Social Hackers Academy

⚠️ Αποφεύγετε τα gradients και τα κεφαλαία γράμματα

⚠️ Όταν το λεκτικό πέφτει πάνω στο θέμα, γίνεται δυσανάγνωστο.

⚠️ Ας αποφεύγουμε την πολλή πληροφορία

Target audience: σε ποιους απευθύνονται τα δημιουργικά μας

Φυσικά σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται! Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου από τα στατιστικά της πλατφόρμας, έχουμε εντοπίσει τρεις βασικές περσόνες που αποτελούν τους χρήστες με τις περισσότερες δωρεές.

Με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, σκιαγραφίσαμε τρεις βασικές περσόνες. Παρακαλούμε να τις μελετήσετε καθώς θα σας φανούν χρήσιμες κατά την δημιουργία των εικαστικών σας.

Επίλογος

Σκοπός όλων των δημιουργικών μας είναι η δημιουργία επίγνωσης (awareness) για το έργο των κοινωφελών οργανώσεων στο κοινό.

– YouBeHero

Δεν μας πειράζει αν το δημιουργικό μας δεν είναι το καλύτερο από αισθητικής άποψης. Για εμάς σημασία έχει να μεταδίδει το νόημα της εκάστοτε οργάνωσης που απεικονίζεται όσο πιο περιεκτικά και κατανοητά γίνεται.

Για εμάς η συνέπεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποιότητα. Η ποιότητα είναι κάτι που βελτιώνεται με την συνέπεια ενώ το αντίστροφο όχι.

Καλώς ήλθατε στην ομάδα μας! Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί 💞

Was this article helpful?

Related Articles